Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na 6 pohárov (200 ml) potrebovať?

  • 500 g ananásu (čistá hmotnosť)
  • 500 g pomarančov (čistá hmotnosť)
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 4 PL pomarančového likéru

Ako budeme postupovať?

Príprava ovocia

  1. Ananás olúpeme, odstránime hlúb, dužinu pokrájame na drobné kúsky a odvážime 500 g.
  2. Pomaranče olúpeme a odstránime tiež bielu šupku.
  3. Z pomarančov vykrojíme filety, zvyšok vytlačíme a použijeme získanú šťavu.
  4. Odvážime 500 g pomarančových filiet so šťavou.

Varenie marmelády

  • Vo veľkom hrnci dobre premiešame ovocie s Vanilkovou pastou a Želírovacím cukrom Extra.
  • Pri občasnom miešaní privedieme do varu a pri stálom miešaní necháme prudko variť aspoň 5 minút.
  • Primiešame pomarančový likér.
  • Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  • Poháre uzatvoríme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

TIP: Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.

Pridaj komentár