Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme na 6 pohárov (200 ml) potrebovať?
- 500 g ananásu (čistá hmotnosť)
- 500 g pomarančov (čistá hmotnosť)
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr. Oetker
- 4 PL pomarančového likéru
Ako budeme postupovať?
Príprava ovocia
- Ananás olúpeme, odstránime hlúb, dužinu pokrájame na drobné kúsky a odvážime 500 g.
- Pomaranče olúpeme a odstránime tiež bielu šupku.
- Z pomarančov vykrojíme filety, zvyšok vytlačíme a použijeme získanú šťavu.
- Odvážime 500 g pomarančových filiet so šťavou.
Varenie marmelády
- Vo veľkom hrnci dobre premiešame ovocie s Vanilkovou pastou a Želírovacím cukrom Extra.
- Pri občasnom miešaní privedieme do varu a pri stálom miešaní necháme prudko variť aspoň 5 minút.
- Primiešame pomarančový likér.
- Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre uzatvoríme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
TIP: Skúška želírovacej schopnosti: 1 – 2 lyžičky horúceho hotového džemu kvapnite na tanierik. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešajte doň 2 zarovnané lyžičky Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povarte a skúšku zopakujte.