Celkový čas: 5 hodín 25 minút
Príprava: 25 minút
Množstvo: 8-10
Náročnosť: *
Ananásovo-kokosový raw „cheesecake“
Ingrediencie:
Korpus:
4 datle, namočené do úplného zmäknutia
1 hrnček sušeného organického kokosu, nesladeného
Plnka:
2 1/2 hrnčeka dužiny z mladého thajského kokosového orecha (približne 5 kokosových orechov)
1/4 hrnčeka kokosovej vody
1/3 hrnčeka raw agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla
1 hrnček kokosového oleja, roztopeného
2 hrnčeky čerstvého ananásu, nakrájaného na kúsky
Postup:
1. Datle a kokos dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.
2. Zmes dáme do naolejovanej tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.
3. V kuchynskom robote najemno rozmixujeme dužinu z kokosového orecha, prilejeme kokosovú vodu a mixujeme, pokým nám nevznikne kokosové pyré.
4. Pridáme agávový sirup a kokosový olej a dohladka mixujeme.
5. Pridáme 1 hrnček nakrájaného ananásu a opäť mixujeme, pokým sa ananás neprepojí s kokosovým pyré.
6. Zvyšný ananás dáme do mixéra a nahrubo rozmixujeme tak, aby nám zostali kúsky ananásu.
7. Rozsekaný ananás precedíme cez sitko (šťavu nebudeme potrebovať) a vmiešame ho do kokosového krému.
8. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus a koláč dáme na 4 hodiny chladničky. Potom koláč preložíme do mrazničky, pokým plnka poriadne stuhne.
Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyložte raw „cheesecake“ z mrazničky, aby jemne zmäkol.
[Lenka]