Celkový čas: 5 hodín 25 minút

Príprava: 25 minút

Množstvo: 8-10

Náročnosť: *

Ananásovo-kokosový raw „cheesecake“

raw_cheesecake_mmagazin1

Ingrediencie:

Korpus:

4 datle, namočené do úplného zmäknutia

1 hrnček sušeného organického kokosu, nesladeného

Plnka:

2 1/2 hrnčeka dužiny z mladého thajského kokosového orecha (približne 5 kokosových orechov)

1/4 hrnčeka kokosovej vody

1/3 hrnčeka raw agávového sirupu, prípadne iného prírodného tekutého sladidla

1 hrnček kokosového oleja, roztopeného

2 hrnčeky čerstvého ananásu, nakrájaného na kúsky

Postup:

1. Datle a kokos dáme do kuchynského robota a poriadne rozmixujeme, aby nám vznikla dobre tvarovateľná zmes.

2. Zmes dáme do naolejovanej tortovej formy a rovnomerne ju roztlačíme po celom dne.

3. V kuchynskom robote najemno rozmixujeme dužinu z kokosového orecha, prilejeme kokosovú vodu a mixujeme, pokým nám nevznikne kokosové pyré.

4. Pridáme agávový sirup a kokosový olej a dohladka mixujeme.

5. Pridáme 1 hrnček nakrájaného ananásu a opäť mixujeme, pokým sa ananás neprepojí s kokosovým pyré.

6. Zvyšný ananás dáme do mixéra a nahrubo rozmixujeme tak, aby nám zostali kúsky ananásu.

7. Rozsekaný ananás precedíme cez sitko (šťavu nebudeme potrebovať) a vmiešame ho do kokosového krému.

8. Pripravenú plnku navrstvíme na korpus a koláč dáme na 4 hodiny chladničky. Potom koláč preložíme do mrazničky, pokým plnka poriadne stuhne.

Tip: Minimálne 10 minút pred servírovaním vyložte raw „cheesecake“ z mrazničky, aby jemne zmäkol.

[Lenka]

Pridaj komentár