Ak plánujete zmeniť svoje stravovanie alebo ste ho už aj zmenili, je potrebné nielen vydržať, ale sa v tomto smere aj naďalej zlepšovať. A to napríklad aj v kuchyni. Nie je nič lepšie, ako keď je varenie radosťou a to zdravé, kedy pre svoje telo robíte to najlepšie, dvojnásobnou. Zvládnuť diétu nie je vždy najjednoduchšie, no s chutným jedlom to môže byť každodenná hračka.

Príprava naozaj dobrých jedál vás totiž nemusí stáť hodiny času v kuchyni alebo na nákupoch. Produkty od KetoMix ponúkajú širokú variabilitu použitia, ktoré sa oplatí vyskúšať. Na nízkosacharidových žemličkách si rozhodne pochutíte a pripraviť si ich môžete hneď niekoľkými rôznymi spôsobmi. A vraj pečivo a ketónová diéta nejdú dohromady.

Nadýchané rascové žemličky

Čo budete potrebovať:

1 porcia, od 2. fázy

  • ¾ odmerky syrovej alebo zeleninovej omelety KetoMix rozmiešanej v 50 ml vody
  • jeden bielok
  • lyžička drvenej rasce
  • rasca celá
  • ľanové semienka na posypanie

Postup:

  1. Zmes na omeletu jemne premiešame s vyšľahaným bielkom a drvenou rascou.
  2. Vytvarujeme a posypeme semienkami.
  3. Pečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút na papieri na pečenie.

Pizza z KetoMix žemličiek

Čo budete potrebovať:

1 porcia, od 2. fázy

  • jedna porcia KetoMix žemličiek
  • lyžička olivového oleja
  • kečup so stéviou
  • paradajky
  • 20 % syr
  • talianska šunka
  • olivy
  • soľ
  • oregano

Postup:

  1. Zo zmesi na KetoMix žemličky, trošky soli a olivového oleja urobte cesto, z ktorého vytvarujte placku.
  2. Potrite kečupom so stéviou, naklaďte na vrch paradajky, cesnak nakrájaný na plátky a šunku.
  3. Posypte nastrúhaným syrom a olivami.
  4. Pečte v rúre cca. 15 minút pri teplote 180°C.

Žemle z KetoMix omelety

Čo budete potrebovať:

1 porcia, od 2. fázy

  • 2 odmerky zeleninovej omelety KetoMix
  • 100 ml vody
  • lyžička prášku do pečiva
  • soľ
  • rasca
  • cesnak
  • cibuľa nakrájaná na jemno podľa chuti
  • vyšľahaný sneh z jedného bielka

Postup:

  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte.
  2. Z tuhšieho cesta urobte na papieri na pečenie polievkovou lyžicou hrudky, posypte chia semienkami alebo rascou.
  3. Pečte pri teplote 165°C pokiaľ cesto zružovie.

Viete čo je na keto jedlách najlepšie? Možno ich pripraviť na sto rôznych spôsobov. Ich príprava nie je pri tom o nič náročnejšia ako bežné varenie. Musíte ale vedieť kam siahnuť pre správne produkty, kde nakúpiť sladidlá bez cukru, ktorú zeleninu si môžete dať, aby ste neohrozili váš stav ketózy alebo aké technologické postupy pri príprave jedál dodržiavať.

Pridaj komentár