Tekvica je jednou z mála druhov zeleniny, ktorú môžete v kuchyni využiť bezo zvyšku. Každá časť má v sebe iné potrebné živiny, ktoré spolu tvoria dokonalý celok. Tekvica je z 90 % tvorená vodou, spolu s dôležitými minerálnymi látkami. Voda v organizme na seba viaže škodlivé toxíny, ktoré sa z tela následne vyplavujú.

Čo budeme na prípravu tekvicových proteínových cookies potrebovať?
- tekvicu Hokkaido,
- proteínový kokteil KetoMix,
- vajce,
- škoricu,
- orechy,
- trstinový sirup KetoMix.

Ako budeme postupovať?
- Rozkrojte tekvicu a zbavte ju semienok, ktoré použijete neskôr na ozdobenie.
- Tekvicu nakrájajte na plátky a tie poukladajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte do zmäknutia pri teplote 180 stupňov.
- Medzitým si do misky pripravte drvené orechy, vajce a sypkú zmes Proteínového kokteilu KetoMix.

- Oslaďte trstinovým sirupom a škoricou podľa chuti.
- Pridajte tekvicu a vypracujte cesto.
- Na papier na pečenie položte z cesta pripravené malé placky.
- Navrch ozdobte semienkami.
- Nechajte piecť dozlata pri teplote 180 stupňov.