Horúce letné dni už udreli plnou silou, a preto si treba dopriať poriadnu dávku osvieženia. Skvelým tipom, ktorý sa vám postará o tú pravú pohodovú atmosféru, je slovenské ríbezľové víno Pádár.

Čierne ríbezle sú veľmi prospešné pre náš organizmus, obsahujú vysoký obsah vitamínu C, železa a ďalších pre organizmus dôležitých látok. A to nie je všetko.

Vedeli ste, že ich bobule sa považujú za jedno z najhodnotnejších ovocí v našom zemepisnom pásme? Je to práve pre ich vysoký obsah vitamínov a minerálov, ktoré nájdete aj v tomto slovenskom ríbezľovom vínku.

Osvieženie z čiernych ríbezlí z tých najlepších sadov

Tradičné slovenské vinárstvo Pádár, si čierne ríbezle do svojho vína pestuje vo vlastných sadoch, ktoré majú fantastickú klímu. Na jednom hektári sa urodí obrovské množstvo čiernych ríbezlí – až 5 000 kg. Pre kvalitné ríbezľové víno je dôležitý aj spôsob zberu ríbezlí, ktoré musia byť optimálne zrelé.

Z ovocia sa lúhujú antioxidanty a rôzne látky, ktoré majú mimoriadne prospešné účinky na naše zdravie. Po tom, ako víno vyzrie, poriadne vykvasí a následne sa filtruje. A čo nás čaká na konci tohto procesu? Lahodná osviežujúca chuť s vyváženým obsahom vitamínu C, železa a selénu.

Ako si najlepšie vychutnať ríbezľové vína?

Viete, kedy sa prejaví plná chuť a vôňa ovocného vína? Ideálna teplota pre podávanie ríbezľových vín je 10 – 14 °C. Ak si skôr doprajete rafinované suchšie vína, odporúčame siahnuť po Pádár Exclusive, ktoré má jemne trpkastú a plne zamatovú chuť.

Ak uprednostňujete sladšie a pritom svieže vína, je pre vás ideálnou voľbou polosladké víno Pádár Premium. Vína Pádár si môžete zakúpiť online na padar.sk alebo v obchodných reťazcoch Terno, Tesco, COOP Jednota a tiež na čerpacích staniciach Slovnaft.

Pridaj komentár