Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 25 minút

Čo budeme na 20 ks potrebovať?

Na náplň:

  • 600 g jabĺk
  • 50 g cukru
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
  • 1 celú škoricu
  • 250 ml vriacej vody
  • 1 balíček 100 % Maku mletého Dr. Oetker
  • 75 g zmäknutého masla
  • 2 PL tekutého medu
  • 1 vajce
  • 75 g hrozienok
  • ½ KL Arómy rumovej Dr. Oetker

Na cesto:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 6 PL mlieka
  • 8 PL oleja
  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
  • 400 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker

Na posypanie:

  • 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

  • šľahač
  • plech na pečenie

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu náplne jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hranolčeky.
  2. Vložíme ich do hrnca.
  3. Pridáme cukor, kôru, škoricu a vriacu vodu a asi minútu povaríme.
  4. Jablká pomocou sitka scedíme a šťavu pritom zachytíme.
  5. Do horúcej šťavy vmiešame mak, maslo, med a vajce.
  6. Pridáme hrozienka a arómu a necháme vychladnúť.
  7. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s mliekom, olejom, vajcom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom dohladka.
  8. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne vypracujeme hladké cesto.
  9. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 50×40 cm, potrieme náplňou a obložíme jablkami.
  10. Celé cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov.
  11. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.
  12. Slimáky posypeme trstinovým cukrom.
  13. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  14. Slimáky necháme vychladnúť.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Čas pečenia: približne 20 minút

Pridaj komentár