Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: približne 25 minút
Čo budeme na 20 ks potrebovať?
Na náplň:
- 600 g jabĺk
- 50 g cukru
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker
- 1 celú škoricu
- 250 ml vriacej vody
- 1 balíček 100 % Maku mletého Dr. Oetker
- 75 g zmäknutého masla
- 2 PL tekutého medu
- 1 vajce
- 75 g hrozienok
- ½ KL Arómy rumovej Dr. Oetker
Na cesto:
- 250 g polotučného tvarohu
- 6 PL mlieka
- 8 PL oleja
- 1 vajce
- štipku soli
- 100 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr. Oetker
- 400 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
Na posypanie:
- 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
- šľahač
- plech na pečenie
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu náplne jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hranolčeky.
- Vložíme ich do hrnca.
- Pridáme cukor, kôru, škoricu a vriacu vodu a asi minútu povaríme.
- Jablká pomocou sitka scedíme a šťavu pritom zachytíme.
- Do horúcej šťavy vmiešame mak, maslo, med a vajce.
- Pridáme hrozienka a arómu a necháme vychladnúť.
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s mliekom, olejom, vajcom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom dohladka.
- Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne vypracujeme hladké cesto.
- Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 50×40 cm, potrieme náplňou a obložíme jablkami.
- Celé cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov.
- Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.
- Slimáky posypeme trstinovým cukrom.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Slimáky necháme vychladnúť.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Čas pečenia: približne 20 minút