Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: približne 20 minút
Čo budeme na 8 – 10 kusov potrebovať?
Na cesto:
- 1 balenie Krtkova torta Dr. Oetker
- 100 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 75 ml mlieka
Na náplň:
- 500 – 600 ml smotany na šľahanie
- 100 ml vody
- 3 banány
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- formu na pečenie muffinov
- papierové košíčky na muffiny
- cukrárske vrecko s hladkou špičkou
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta zmes na korpus nasypeme do misy.
- Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale.
- Cesto rozdelíme do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami asi do ¾ výšky a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Čas pečenia: približne 20 minút
- Na prípravu cesta zmes na korpus nasypeme do misy.
- Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale.
- Cesto rozdelíme do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami asi do ¾ výšky a uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas pečenia: približne 20 minút
- Muffiny necháme vychladnúť.
- Potom ich vyberieme z formy aj s košíčkami.
- Pomocou lyžičky z každého muffinu vydlabeme kúsok zo stredu a vydlabanú časť korpusu v miske rozdrobíme.
- Banány olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré rozdelíme do vydlabanej časti.
- Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
- Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame v dvoch fázach do šľahačky.
- Nakoniec vmiešame čokoládové vločky podľa návodu na obale.
- Šľahačkovú náplň vložíme do cukrárskeho vrecka, nanesieme na banány a povrch posypeme rozdrobeným korpusom. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.