Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: približne 20 minút

Čo budeme na 8 – 10 kusov potrebovať?

Na cesto:

  • 1 balenie Krtkova torta Dr. Oetker
  • 100 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia
  • 75 ml mlieka

Na náplň:

  • 500 – 600 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml vody
  • 3 banány

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • formu na pečenie muffinov
  • papierové košíčky na muffiny
  • cukrárske vrecko s hladkou špičkou

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta zmes na korpus nasypeme do misy.
  2. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale.
  3. Cesto rozdelíme do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami asi do ¾ výšky a uhladíme.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:        170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra:           stupeň 2

Čas pečenia: približne 20 minút

  1. Na prípravu cesta zmes na korpus nasypeme do misy.
  2. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale.
  3. Cesto rozdelíme do formy na muffiny vyloženej papierovými košíčkami asi do ¾ výšky a uhladíme.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  5. Elektrická rúra:        170 °C
  6. Teplovzdušná rúra: 150 °C
  7. Plynová rúra:           stupeň 2
  8. Čas pečenia: približne 20 minút
  9. Muffiny necháme vychladnúť.
  10. Potom ich vyberieme z formy aj s košíčkami.
  11. Pomocou lyžičky z každého muffinu vydlabeme kúsok zo stredu a vydlabanú časť korpusu v miske rozdrobíme.
  12. Banány olúpeme a nakrájame na kolieska, ktoré rozdelíme do vydlabanej časti.
  13. Na prípravu náplne smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.
  14. Zmes na náplň zmiešame s vodou a ihneď vmiešame v dvoch fázach do šľahačky.
  15. Nakoniec vmiešame čokoládové vločky podľa návodu na obale.
  16. Šľahačkovú náplň vložíme do cukrárskeho vrecka, nanesieme na banány a povrch posypeme rozdrobeným korpusom. Odložíme do chladničky asi na 3 hodiny stuhnúť.

Pridaj komentár