Náročnosť: jednoduchá príprava

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na 5 pohárov (200 ml) potrebovať?

  • približne 850 g egrešov,
  • približne 600 g červených ríbezlí,
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker,
  • 500 g cukru.

Ako budeme postupovať?

  1. Egreše a ríbezle umyjeme.
  2. Z oboch druhov ovocia jednotlivo pomocou odšťavovača alebo parného hrnca získame šťavu (upozornenie: postupujte podľa návodu výrobcu prístroja) a odmeriame 500 ml egrešovej a 250 ml ríbezľovej šťavy.
  3. Ovocné šťavy vo veľkom hrnci dobre premiešame s Gelfixom Extra 2 : 1 a s dvomi lyžicami cukru.
  4. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
  5. Následne pridáme zvyšok cukru a zmes privedieme do varu.
  6. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
  7. Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
  8. Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

TIP: Podľa chuti môžete po uvarení primiešať 2 PL rumu.

Pridaj komentár