Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme na 5 pohárov (200 ml) potrebovať?
- približne 850 g egrešov,
- približne 600 g červených ríbezlí,
- 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker,
- 500 g cukru.
Ako budeme postupovať?
- Egreše a ríbezle umyjeme.
- Z oboch druhov ovocia jednotlivo pomocou odšťavovača alebo parného hrnca získame šťavu (upozornenie: postupujte podľa návodu výrobcu prístroja) a odmeriame 500 ml egrešovej a 250 ml ríbezľovej šťavy.
- Ovocné šťavy vo veľkom hrnci dobre premiešame s Gelfixom Extra 2 : 1 a s dvomi lyžicami cukru.
- Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
- Následne pridáme zvyšok cukru a zmes privedieme do varu.
- Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme.
- Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj.
- Poháre uzavrieme viečkami, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.
TIP: Podľa chuti môžete po uvarení primiešať 2 PL rumu.