Náročnosť: stredne náročná príprava
Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme na 5 porcií potrebovať?
Na cesto:
- 150 g hladkej múky,
- 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker,
- 1 zarovnanú PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker,
- 50 g trstinového cukru,
- 1 balíček Trstinového karamelového cukru Dr. Oetker,
- 125 ml mlieka,
- 70 ml oleja.
Na krém:
- 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej Dr. Oetker,
- 250 g polotučného tvarohu,
- 2 zarovnané PL trstinového cukru,
- 1 PL nasekanej čerstvej mäty.
Na ozdobenie:
- 125 g drobného lesného ovocia,
- lístky z čerstvej mäty.
Okrem toho potrebujeme:
- 5 formičiek na tartaletky (Ø 10 cm),
- elektrický ručný šľahač,
- cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou.
Ako budeme postupovať?
- Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a trstinovým cukrom.
- Pridáme mlieko a olej a vymiešame dohladka.
- Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a pomocou stierky namočenej do studenej vody uhladíme.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Eklektická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Čas pečenia: približne 20 minút
- Košíky necháme vychladnúť.
- Na prípravu krému rozpustíme polevu podľa návodu na obale.
- Na každý košíček nalejeme trochu polevy.
- V mise vyšľaháme tvaroh s trstinovým cukrom a mätou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka.
- Pridáme zvyšok rozpustenej polevy a krátko vyšľaháme.
- Krémom doplníme cukrárske vrecko a košíčky ozdobíme.
- Dozdobíme ovocím a lístkami mäty a odložíme do chladničky.
TIP: Povrch môžete poprášiť preosiatym Holandským kakaom Dr. Oetker.