Náročnosť: stredne náročná príprava

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme na 5 porcií potrebovať?

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky,
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker,
  • 1 zarovnanú PL preosiateho Holandského kakaa Dr. Oetker,
  • 50 g trstinového cukru,
  • 1 balíček Trstinového karamelového cukru Dr. Oetker,
  • 125 ml mlieka,
  • 70 ml oleja.

Na krém:

  • 1 balíček Polevy de Luxe extra tmavej Dr. Oetker,
  • 250 g polotučného tvarohu,
  • 2 zarovnané PL trstinového cukru,
  • 1 PL nasekanej čerstvej mäty.

Na ozdobenie:

  • 125 g drobného lesného ovocia,
  • lístky z čerstvej mäty.

Okrem toho potrebujeme:

  • 5 formičiek na tartaletky (Ø 10 cm),
  • elektrický ručný šľahač,
  • cukrárske vrecko so zdobiacou špičkou.

Ako budeme postupovať?

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom a trstinovým cukrom.
  2. Pridáme mlieko a olej a vymiešame dohladka.
  3. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek a pomocou stierky namočenej do studenej vody uhladíme.
  4. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Eklektická rúra:                      180°C

Teplovzdušná rúra:                 160°C

Čas pečenia:                            približne 20 minút

  • Košíky necháme vychladnúť.
  • Na prípravu krému rozpustíme polevu podľa návodu na obale.
  • Na každý košíček nalejeme trochu polevy.
  • V mise vyšľaháme tvaroh s trstinovým cukrom a mätou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka.
  • Pridáme zvyšok rozpustenej polevy a krátko vyšľaháme.
  • Krémom doplníme cukrárske vrecko a košíčky ozdobíme.
  • Dozdobíme ovocím a lístkami mäty a odložíme do chladničky.

TIP: Povrch môžete poprášiť preosiatym Holandským kakaom Dr. Oetker.

Pridaj komentár